RISE PFI deltok med to presentasjoner på den tredje internasjonale workshopen om bioraffinering av lignocellulosematerialer (IWBLCM 2023), som ble avholdt i Cordoba i Spania.

Sandra Rodriguez Fabia fra RISE PFI gav en presentasjon om armeringspotensialet til cellulosefibre og cellulosenanofibriller i både høy- og lavdensitetspolyetylen.

Kristin Syverud fra RISE PFI holdt en keynote-presentasjon om de allsidige bruksområdene for nanocellulosedispersjoner; blant annet i industrielle væsker, næringsmidler og innen medisin. Hun presenterte forskning utført ved RISE PFI i samarbeid med forskjellige samarbeidspartnere gjennom mange år. Et viktig budskap var viktigheten av å skreddersy nanocelluloseegenskapene til de spesifikke anvendelsene.

 

Presentasjonene var:

Sandra Rodriguez Fabia, Chiara Zarna, Gary Chinga Carrasco: “The reinforcing ability of kraft pulp fibres and the corresponding cellulose nanofibrils in high- and low-density polyethylene”

Kristin Syverud: “Application of nanocellulose dispersions in industrial fluids, foodstuff, and the medical field”

Biorefinery of Lignocellulosic Materials

Sandra Rodriguez Fabia

Kristin Syverud

Kristin Syverud

RISE PFI is part of RISE - Research Institutes of Sweden

RISE PFI er et internasjonalt anerkjent forskningsinstitutt innen prosesser og produkter basert på lignocellulose. RISE PFIs satsingsområder er Fiberteknologi og fiberbaserte produkter, Bioraffinering og bioenergi og Biopolymerer og biokompositter.

 

Kontakt

  • Høgskoleringen 6b
  • NO - 7491 Trondheim
  • firmapost@rise-pfi.no
  • +47 73 60 50 65