Kontakt: Jost Ruwoldt
Termoformede fiberprodukter for funksjonell og bærekraftig emballering av ferske matvarer
Visjonen i innovasjonsprosjektet TEFFI er å utvikle nye fossil plast-frie emballasjeløsninger som er basert på trefiber for å møte samfunnets og forbrukernes økende etterspørsel etter alternativer til plast.
Ved hjelp av termoformingsteknologi skal det fremstilles trefiberbaserte forpakninger som tilfredsstiller de høye kravene til emballering av fersk mat både når det gjelder funksjon, matvaresikkerhet og resirkulering. Dersom trefiberbaserte materialer skal kunne erstatte plast i emballasje for ferske matvarer som frukt, kjøtt og fisk, må disse tilfredsstille viktige produktkrav som f.eks. vann-, fukt og oksygenbarriere. Emballasjen skal tåle mange dagers direkte kontakt med matvarene uten at emballasjen forringes.
Forskningspartnere og finansiering
Forskningspartnere
The project is owned and managed by BEWI. BEWI is a leading international provider of packaging, components and insulation solutions.
Finansiering
Egeninnsats fra de deltagende bedriftene og offentlig finansiering gjennom Norges forskningsråd.