NxtBarr

Kontakt: Kristin Syverud

Neste generasjon matvaremballasje – trefiberbasert emballasje med biobaserte barrierer mot vann, fett og oksygen

Visjonen i NxtBarr-prosjektet er å utvikle biobaserte, resirkulerbare og biodegraderbare emballasjematerialer som kan erstatte plast uten at det går ut over matsikkerheten eller leder til økt matavfall. Mens cellulosebaserte materialer generelt har god barriere mot fett og O2, har de dårlig barriere mot vann. Det å utvikle emballasje som er 100 % biobasert og samtidig tåler vann over hele levetiden til det den skal emballere, er en stor utfordring. I NxtBarr-prosjektet vil vi ta utfordringen og utvikle bærekraftige barrierekonsepter for fiberbasert matvareemballasje basert på biopolymerer ved å bruke helt nye tilnærminger for å oppnå vannavstøtende og tette overflater.

Next generation food packaging materials

Nyheter i prosjektet

NxtBarr prosjektmøte hos Moltzau Packaging

NxtBarr-prosjektet har som mål å utvikle fullstendig biobaserte, gjenvinnbare og nedbrytbare emballasjematerialer for å erstatte plast, uten at det går på bekostning av mattrygghet eller at det fører til økt avfallsmengde. Den 30. oktober...

NxtBarr kick-off møte

The NxtBarr kick-off meeting took place in Trondheim  28 and 29 March. Thank you to all the participants for interesting presentations and exciting discussions. The project is led by RISE PFI and is...

NxtBarr kick-off møte

NxtBarr prosjektet hadde kick-off-møte i Trondheim 28. og 29. mars. Takk til alle deltakerne for interessante presentasjoner og spennende diskusjoner...

Forskningspartnere og finansiering

Forskningspartnere

RISE PFI (project owner), NTNU, Nofima, Norsus

Industripartnere: Borregaard, Nordic Paper, Elopak, Moltzau Packaging, Norilia, Bama, Nortura, Tine, Norfersk

Finansiering

Prosjektet finansieres av «Forskningsmidlene fra jordbruk og matindustri» og av bedriftene som er med i prosjektet.

 

Prosjektperiode: 2023 - 2026