Kontakt: Kristin Syverud
Neste generasjon matvaremballasje – trefiberbasert emballasje med biobaserte barrierer mot vann, fett og oksygen
Visjonen i NxtBarr-prosjektet er å utvikle biobaserte, resirkulerbare og biodegraderbare emballasjematerialer som kan erstatte plast uten at det går ut over matsikkerheten eller leder til økt matavfall. Mens cellulosebaserte materialer generelt har god barriere mot fett og O2, har de dårlig barriere mot vann. Det å utvikle emballasje som er 100 % biobasert og samtidig tåler vann over hele levetiden til det den skal emballere, er en stor utfordring. I NxtBarr-prosjektet vil vi ta utfordringen og utvikle bærekraftige barrierekonsepter for fiberbasert matvareemballasje basert på biopolymerer ved å bruke helt nye tilnærminger for å oppnå vannavstøtende og tette overflater.
Nyheter i prosjektet
Forskningspartnere og finansiering
Forskningspartnere
Finansiering
Prosjektet finansieres av «Forskningsmidlene fra jordbruk og matindustri» og av bedriftene som er med i prosjektet.